Valkuilen bij innovatie

Zonder rubriek Plaats reactie

Onderzoek en ervaring leert mij dat er een viertal belangrijke valkuilen zijn die ervoor zorgen dat innovaties geen kassucces worden. De eerste valkuil heeft te maken met de strategie: hoe worden de juiste ideeën geselecteerd? Vaak zijn er ideeën genoeg, maar aan welke ideeën gaan we werken? Een belangrijke tweede valkuil is dat een innovatie gemanaged wordt alsof het een normaal bedrijfsproces is (lineair). Maar in de aard heeft een innovatieproces een iteratief en wat ongestructureerde karakter. Dat neemt niet weg dat een innovatie wel gemanaged kan worden, maar doe dit als een project of programma.  Ten derde worden innovaties vaak te veel of veel te weinig ruimte gegeven om zich te ontwikkelen. Een innovatie vraagt ruimte, niet teveel maar ook niet te weinig. Tenslotte zijn het de mensen die het moeten doen, dus hieraan zal veel aandacht aan gegeven moeten worden. Leiderschap en teams zijn daarbij de sleutelwoorden. Meer weten, klik op contact om een mail te versturen.

Laat een reactie achter

Disclaimer & Algemene voorwaarden
Berichten RSSLog in